RSS

«Magic bites» av Ilona Andrews

04 mar

magicbitesVi følger hodejegeren Kate Daniels. Serien er satt til et alternativt Atlanta, der magi og teknologi krasjer sammen på underlig vis.

Hennes formynder er blitt myrdet, og hun tar over saken han var opptatt med for å finne morderen. I hennes verden finner vi vampyrer som virker mest som zombier, styrt av en gjeng som driver med nekromanti. Vi finner også en stor gjeng med diverse hamskiftere. Begge sider presser Kate for å finne morderen, samtidig som de er delvis til hjelp og delvis til hinder. Samtidig med dette forsøker Kate seg forsiktig på å gå på date med en vanlig mann ved navn Crest – uten særlig hell i grunnen. Curran, leder for hamskifterne gjør det ikke akkurat lettere for henne.

God fantasy satt til et parallelt univers. Heltinnen er til dels irriterende, men godt beskrevet, og jeg har tenkt å kaste meg over nummer 2 i serien med det aller første.

Hum.. Noe litt utenom: Er hamskifter et godt norsk ord for «shapeshifter» tro? Når jeg først skriver bokanmeldelsene mine på norsk blir det litt dumt å gjøre det halvveis ved å bare stappe engelske ord inn underveis, men det er ikke alltid jeg finne rnoe fornuftig å bruke i steden for. I dette tilfellet er de som omtales i boka ikke direkte varulver/-løver/-etc, for de kan bytte ham fra menneske til dyrehammen sin når de ønsker, og de har enten blitt født med viruset eller blitt bitt. Så.. tjah.

 
1 kommentar

Skrevet av den 04/03/2009 i Bøker

 

Stikkord: , , , , , ,

Ett svar til “«Magic bites» av Ilona Andrews

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

 
%d bloggere like this: