RSS

«Baker’s boy» av J.V. Jones

08 aug

bakersboy God, gammeldags fantasy. Det eneste som mangler (så langt i serien?) er i grunnen en drage og noen alver eller dverger.

Det veksles på om det fortelles om hva de snille eller slemme gjør. Det (mer eller mindre) gode er fortrinsvis representert ved bakergutten Jack, en høytstående jente ved navn Melliandra og en ridder ved navn Tawl. På den andre siden finner vi Melliandras far Lord Maybor, kongens rådgiver Baralis og erkebiskop Tavalisk.

Bakergutten finner ut at han har magiske evner, som han ikke kan kontrollere. Han rømmer, og med på veien blir Melliandra som rømmer fra å bli giftet bort til en lite sympatisk prins. Hennes far Lord Maybor og Baralis plotter mot hverandre for å bli den som drar i trådene til en fremtidig konge, og begge jakter på de to unge.

Karakterene i boka er skisset opp i rimelig svart/hvitt stil. Litt dypere karakterbygging hadde definitivt ikke skadet, men det er grei nok fantasy til at jeg vil lese videre i neste bok: «A man betrayed«.

 
2 kommentarer

Skrevet av den 08/08/2009 i Bøker

 

Stikkord: , ,

2 Svar til “«Baker’s boy» av J.V. Jones

  1. pertm

    24/08/2009 at 14:39

    Husker jeg leste den serien der, fin men kanskje ikke den som har så veldig mye nytt. Det er noen år siden jeg leste den så jeg husker neppe alt.

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: