RSS

«Wanderlust» og «Doubleblind» av Ann Aguirre

16 mai

Bok nr 2 og 3 om Sirantha Jax.

«Wanderlust» er nr. 2.

Blakk og arbeidsledig aksepterer  Jax under tvil et diplomatisk oppdrag for regjeringen. Hun kommer i løpet av kort tid opp i problemer med  det kriminelle Syndikatet, menneskeetende romvesener, og får nye fysiske problemer i tillegg. Hun har et sjeldent gen som lar henne navigere i Grimspace – et slags ormehull som kan flytte romskip over massive avstander i et hopp. Det sliter imidlertid både fysisk og psykisk på hopperen.

Jax blir truet av Syndikatet som ønsker at det diplomatiske arbeidet skal mislykkes. Hun drar av sted med blant annet leiesoldaten March (hennes elsker),  den lesbiske mekanikeren Dina  og Jael, et genetisk overlegent menneske. Veien frem mot planeten blir hindret på diverse vis, noe hennes oppdragsgivere må smøre tykt på med retorikk for å begrunne ovenfor planeten hun egentlig skal frem til.  Spenning, krig og litt romantikk.

«Doubleblind» er nr. 3 i serien . Her kommer Jax endelig nådd frem til planeten der hun skal være diplomat. Jax er i utgangspunktet en dame med stål i nesen. En røff og temmelig kompromissløs dame – frem til nå, når hun har ansvaret for å prøve å ro i land en diplomatisk løsning med et slags  insektfolk som trengs som allierte for å hindre at de allerede allierte rasene blir spist opp av menneskeetende romvesener..  Diplomati er strengt tatt ikke Jax’ sterkeste side, og det hjelper neppe at hennes elsker er blitt relativt psykotisk etter en krig på planeten Lachion i bok nr 2..  Her finner du politikk, krig, diplomati og litt kjærlighet i en god blanding.

Jeg liker bøkene og ser at nr. 4 «Killbox» kommer i august 🙂

Reklamer
 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 16/05/2010 i Bøker

 

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: