Morfars hage hadde overskudd av Victoria-plommer, og nå er en del av dem høstet! Jeg fikk hjelp av størstesnuppa på snart 5 år, og hun syns det var stas å plukke.
Etter plukking måtte de skjæres i biter, fjerne steiner, og med det samme tok jeg like godt alle brune flekker i fruktkjøttet. Det var det ikke SÅ morsomt å hjelpe til med, så kutting med litt sløv kniv ble kjapt byttet ut med barne-TV.
Så var det å putte i gryte, koke opp mens jeg moste dem, og til slutt ha i frysepulver + sukker/sukrin. Noe ble puttet i kokte glass og satt opp ned på verandaen for å avkjøles, men det meste ble puttet i små plastbegre som nå hviler i fryseskapet. Kjekt å ha utover vinteren. Nammmmmmm!
Adama
15/09/2010 at 14:51
Nammis! Fikk en bøtte plommer av Greta i fjor. De ble til plommevin. Godt det også!
ardaiel
25/09/2010 at 01:31
*sniker seg innom og stikker av med et par glass* Nom!