RSS

Kylling masala-variant

07 Feb

Jeg skulle ha besøk, og lurte på hva i all verden jeg skulle lage med den kyllingpakken som lå i kjøleskapet. Etter litt funderinger kom jeg på en oppskrift jeg lagde på Møllenberg i Trondheim da vi bodde der for 5-6 år siden. Jeg klarte til og med å finne igjen oppskriften i permen min!

Oppskriften holder til at to kan spise seg stappmette, eventuelt passe til to voksne og to barn..   ❤

Du trenger følgende:

Ferskvarer:

4 kyllingbryst  (Jada, det er litt mye for noen, men den er god å sitte og småspise av etter hvert også..)

3 løk

3 sjalottløk

3 store tomater

1/2 boks seterrømme

1 potte fersk koriander

Rapsolje eller kokosolje (uten smak) til steking

Krydder:

4 laurbærblad

2 ts malt ingefær

1 1/2 ts malt gurkemeie turmeric/haldi

1 1/2 ts malt spisskummin/ground cumin

1 ts malt koriander

1/2 ts chilipulver

2 ts garam masala

1 knivsodd kanel  (Det blir sånn ca 1/3 ts)

1 knivsodd nellik

1/2 ts kardemomme

Tilbehør:

1/2 Blomkål + meierismør eller ris av noe slag, eventuelt nan-brød og/eller en grønn salat.

Fremgangsmåte:

  • Kutt 3 løk i små biter.
  • Varm noen spiseskjeer olje (f.eks rasp eller cocosa uten smak) i ei stor gryte eller stekepanne med høye kanter.
  • Ha i 4 laubærblad og løken. Bruk middels varme og la løken surre seg myk.
  • Ha i ingefær og finhakket sjalottløk og rør rundt.
  • Skjær kyllingen i biter og putt i gryta. La  det surre under lokk 5 minutter.
  • Ha i gurkemeie, spiskummin, malt koriander og chilipulver. Smak til med litt salt.
  • La det småkoke på litt lavere varme til løken går i oppløsning. Tar ca 20-30 minutter. Rør av og til.
  • Hakk 3 tomater i små biter og ha i gryta. La koke 10 minutter til.
  • Ha i garam masala, kanel, nellik og kardemomme og rør rundt.
  • Plukk opp laubærbladene og kast dem.
  • Ha deretter i rømme.
  • Sjekk om gjestene dine er glade i koriander, og hvis de er det kan du godt strø over en hel potte fersk koriander rett før servering ! Hvis ikke kan den serveres ved siden av.  Uansett:  Nammenam! 😀

Blomkålris:

Blomkålris kan lages ved å la blomkål småkoke i vann i 10-12 minutter. Hell ut vannet og putt oppi to store spiseskjeer meierismør. Mos alt lett med en potetstappe-moser, eventuelt en gaffel om du ikke har det, server i steden for eller i tillegg til vanlig ris. Som variasjon kan du tilsette en teskje gurkemeie, en neve usaltede cashewnøtter + eventuelt en neve rosiner.

Salat med yoghurtsaus:

En frisk, grønn salat med yoghurtsaus smaker også godt til. Yoghurtsaus lages enkelt ved å blande 1/2 ts malt ingefær og noen knuste kaffir lime-blad i en skål med naturell yoghurt.

Advertisements
 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 07/02/2011 i Lavkarbo, Oppskrifter

 

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: