RSS

Kylling i peanøtt- og kokosmelksaus med blomkålris

29 Sep

For omtrent et år siden leste jeg et blogginnlegg der bloggeren Ugledama på lavkarbo hadde tatt utgangspunkt i denne oppskriften fra Santa Maria.

Jeg har endret litt på den etter å ha laget retten en rekke ganger.

Min oppskrift ble til slutt slik:

Kylling i peanøtt- og kokosmelksaus (4 Porsjoner)

600-1000 g kyllingbryst – alt etter hvor sultne folk er, og om man vil ha rester til f.eks. lunch dagen etter.
1 ts grovt, malt pepper
1 ts malt cumin / spisskummen
2 ts malt koriander
2 ts sambal oelek (Chilipaste, fås på Meny og i innvandrerbutikker)
2 ss ketjap manis (Søt soyasaus, fås på Meny og i innvandrerbutikker)
1 boks kokosmelk
1 ts sukrin (Kan droppes eller byttes ut med annen søtning)
2 dl peanøtter
2 lime
1 ts salt
kokosolje (uten smak) til stekingen. Annen olje med lite smak funker også.
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
1/2 paprika

Tilbehør
1 blomkål
+ 1 håndfull pinjekjerner og 2 pastinakk for blomkål»ris»
eller 100 g smør for blomkålmos

Fremgangsmåte

  • Sett på en kjele vann til å koke blomkålen. Om du foretrekker den rå utgaven kan du droppe smør og i stedet rive blomkålen på et rivjern, og eventuelt blande inn en håndfull hakkede pinjekjerner og 2 stk pastinakk som skrelles og rives. Husk uansett å skylle grønnsakene først.
  • Stek kyllingfiletene. Jeg pleier å steke dem hele, og river dem fra hverandre underveis i stekingen ved hjelp av to stekespader. Jeg liker det bedre enn å kutte dem opp på forhånd, fordi stekeflatene blir så annerledes.
  • Åpne boksen med vannkastanjer. Hell ut laken de ligger i. Skyll dem for å bli kvitt smaken av laken. Hvis de ikke er oppskåret på forhånd skjærer du dem i tynne skiver. Bland sammen med kyllingen i panna/wok’en og la de surre litt sammen.
  • Kutt paprikaen i små biter og putt oppi.
  • Press de to limefruktene og bland det sammen med alt krydderet. Noen vil sikkert ha mye mer chili i enn de to teskjeene jeg bruker.
  • Åpne en boks kokosmelk og hell i den og krydderblandingen. Jeg bruker den fete utgaven av kokosmelk, og hvis jeg lager litt mindre heller jeg ut litt av det vannaktige i bunnen av boksen.
  • Hakk opp peanøttene grovt og strø utover.
  • La retten være litt i panna mens du rører rundt i 2-3 minutter.
  • Hvis du valgte å koke blomkålen moser du den nå med en potetstapper eller en gaffel til det begynner å se ut som riskorn. Bland i smøret og strø på litt salt og pepper. For de som ikke vil ha lavkarbo-variant kan dette selvsagt byttes ut med nanbrød og/eller ris.

 

Advertisements
 
1 kommentar

Skrevet av den 29/09/2011 i Lavkarbo, Oppskrifter

 

Stikkord: , , , ,

Ett svar til “Kylling i peanøtt- og kokosmelksaus med blomkålris

  1. Lise H

    30/09/2011 at 15:29

    Namm, høres godt ut (med ris til ;)).
    Forresten så får man både Sambal oelek og Ketjap manis på Obs!.

     

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggers like this: