RSS

«Hulder» første bok i serien «Kire» av Tonje Tornes

11 nov

Neste bok ble også en ungdomsbok. Litt mer for ungdom enn den forrige, «Twistrose key», kanskje.

Da jeg var på lanseringsfest for Odinsbarn viste de frem en del fantasy som skulle komme i høst, og dette var den siste av dem. De tre var: «Bian Shen«, «Twistrose key» og «Hulder».

«Twistrose key» er enkel å handle på Amazon til Kindle <3, mens for «Hulder» og «Bian shen» ble det aktuelle alternativet å stå på venteliste på biblioteket. Det blir ofte slik for tiden – Bokhyllene våre er sørgelig(?) overfylte, mens lesebrettet er riktig så hendig å ta med seg.

Uansett, tilbake til boka. Vi møter Erik som lett traumatisert må flytte tilbake til morens hjemsted Sirdal sammen med faren etter at moren drepte noe som i skogen så ut som en hulder som prøvde lokke til seg Erik. Etterpå så derimot liket ut som en vanlig, uidentifisert, norsk kvinne.. Oops.

Moren havnet på den psykiatriske avdelingen Alvheim, mens Erik og faren prøver å venne seg til å bo på et nytt sted i nærheten. Hele livet har Erik visst at moren ser ting, og at hun prøver beskytte ham mot noe, men denne dagen i skogen så også han det som skjedde, men han nekter å snakke med noen om det i redsel for at også han skal bli stemplet som gal.

I nærheten av gården de flytter inn på møter han etter hvert huldra Flora, som han ikke vet helt hvor han har, og  etter hvert får han noen venner som også har uvanlige evner. Det trenger han definitivt i tiden fremover.

Jeg likte boka, og skal lese videre på serien når de neste bøkene kommer. «Hulder» er første bok i «Kire»-trilogien. Oppfølgerne vil hete «Demoni» og «Svarteboka».

Denne serien vil jeg nok vente noen år med å anbefale til min datter. Kanskje 12-årsalderen er passe? Innen da er kanskje de neste to bøkene ferdige også.

Forøvrig har boka en definitivt kul forside som viser Floras todelte natur. Lekker, men skummel.

Boka er forresten blitt nominert til Ark barnebokpris 2013.

 
1 kommentar

Skrevet av den 11/11/2013 i Bøker

 

Stikkord: , , ,

Ett svar til “«Hulder» første bok i serien «Kire» av Tonje Tornes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

 
%d bloggere like this: