RSS

En ny sjanger: Paranormal Women’s Fiction (PWF)

06 mai

Etter hvert som jeg har blitt eldre og etter hvert har lest veldig mange bøker, har jeg begynt å sette pris på litt mer variasjon. Jeg må innrømme at når jeg skal slappe av og bare kose meg med en bok liker jeg best å lese historier om sterke kvinner satt i en verden med preg av paranormale elementer,  som magi, vampyrer, varulver eller liknende.

Veldig, veldig, VELDIG mange hovedpersoner i urban fantasy-sjangeren er 15-25 år, finner sin plass i livet, er den Utvalgte, lærer seg selv å kjenne, får sin første romantisk interesse osv osv.  De er fortsatt fine bøker, men å lese om heltinner med liiittt mer livserfaring var en behagelig avveksling for meg.Så, inn fra siden kommer en ny sjanger: PWF, Paranormal Women’s Fiction. Jeg har også hørt den omtalt som «Powerful Women in Fantasy».

Bøkene har endel fellestrekk: Hovedpersonen er oftest en kvinne på 40+. Det er elementer av paranormal karakter med (f.eks hekser, vampyrer, varulver, spøkelser, etc, etc), mange er skilt eller enke, gamle vennskap friskes opp og vennskap legges sterk vekt på, flytting er ofte involvert og oppdaging av egne undertrykte krefter er veldig ofte en faktor. Humor brukes ofte, og menopause-plager skjules definitivt ikke. De fleste av disse bøkene er lettleste nok til å kunne kategoriseres som chick-lit, men ikke alle. Noen av dem er definitivt noen hakk bedre enn resten.

Det startet da noen tipset meg om denne Facebook gruppa der 13 forfattere hadde slått seg sammen for å promotere bøkene samlet. De var lavt priset, og mange var første i en ny serie. Jeg hadde lest bøker av Darynda Jones, Shannon Mayer og Kristen Painter fra før, så jeg startet med dem, men endte opp med å lese alle 13. Alle var definitivt ikke fantastiske, men de var stort sett morsomme, lettleste og en fin avveksling fra enda en tenåring som til sin overraskelse må redde verden og var den eneste som kunne gjøre det, fortrinnsvis mens hun hadde romantiske følelser for to rimelig like gutter.

Ut med «Å nei, jeg har aldri følt det slik før!» og inn med «Nei men pokker, skjer dette med meg igjen?!». Ut med fablinger rundt «Kan jeg tolke det han sa/gjorde slik eller slik?» og inn med direkte tale: «Hva mente du egentlig nå?».

Om man leser mange på rad kan det fort bli litt mange skilsmisser, idiotiske og utro ex-menn, menopause, retur til barndomsbyer og gamle flammer, men som lettleste bøker å lese innimellom alle de andre jeg leser er de helt ideelle.

Forfattergjengen som bestemte seg for å definere sjangeren har også laget seg en bokklubb på Amazon, for å holde oversikt over hvilke nye bøker de kommer ut med. Det er selvfølgelig mange andre enn disse 13 som skriver om sterke middelaldrene kvinner i skjønnlitterære bøker med paranormale elementer, stadig flere heldigvis, men i dag har jeg fokusert på disse.

Om det ser interresant ut er disse fine å starte med:

  • «Sucks to be me» (First Fangs Club #1) av  Kristen Painter
  • «Betwixt» (Betwixt & Between #1) av Darynda Jones
  • «Midlife bounty hunter» (Forty Proof, #1) av Shannon Mayer
  • «Magical midlife madness» (Leveling Up #1) av K.F.  Breene
  • «Magic uncorked» (Midlife Magic Cocktail Club #1) av Annabel Chase
  • «Starlight web» (Moonshadow Bay, #1) av Yasmine Galenorn,
  • «Writing wrongs» (Crow’s Feet Coven #1) av Christine Gael
  • «Second chance magic» (Order of Magic, #1) av Michelle M.  Pillow
  • «Seeing dead things» (Roxie’s Midlife Adventures, #1) av Leigh Raventhorne

 

 

 

 

 
Legg igjen en kommentar

Skrevet av den 06/05/2021 i Bøker

 

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

 
%d bloggere liker dette: